Quantcast

Rajoy: "A ningú li vénen de gust els debats, requereixen un gran esforç"

Mariano Rajoy ha deixat clar en una entrevista a Cadena SER que no deixarà la direcció del Partit Popular perquè "no crec que sigui bo per a Espanya ni per al meu partit que jo em vagi ". El candidat a les eleccions del proper 26 de juny està "absolutament" decidit a estar al capdavant dels populars i fins i tot del Govern, que creu que guanyarà.

"La voluntat dels espanyols és molt més important que la de Pere Sánchez" , ha deixat anar a prop de la seva negació a debatre amb el líder dels socialistes. Respecte a la polèmica al voltant de la seva persona i els debats als que mai va ha dit que "a ningú li vénen de gust debats. Cal preparar-los bé i requereixen un gran esforç, no és una cosa còmode encara que en una democràcia ja sé que és necessari . No es tracta que em vingui de gust sinó que complim uns estàndards democràtics raonables ".

També ha parlat Mariano Rajoy sobre els escàndols de l'exministre José Manuel Soria i del comissari europeu Miguel Arias Cañete . "A mi m'ho va explicar i em va convèncer. Ell va prendre la seva decisió, va ser valent i va ser coherent i cal respectar-ho" , ha dit sobre primer per la seva relació amb els papers de Panamà , de qui també ha lloat la seva decisió de dimitir.

No obstant això, de Cañete no ha volgut confirmar ni desmentir si la seva dona es va acollir a l'amnistia fiscal i Rajoy ha assegurat que " tots els ministres que he nomenat no han tingut cap problema relacionat amb les pròpies activitats del Govern, he nomenat d'una manera raonable ".

"M'importa molt més arribar als 20 milions d'ocupats que reduir el dèficit" , ha etzibat sobre les previsions que ha tombat la Unió Europea i sobre les positives dades de l'atur que han sortit avui dels mesos de primavera.