Quantcast

El Parlament ratificarà la llei contra la pobresa energètica

La majoria absoluta dels diputats so beranistas, 62 de Junts pel si i 10 del CUP, serà suficient perquè la cambra catalana ratifiqui en els pròxims dies la llei contra la pobresa energ ètica i desafiï les indicacions del Govern d'Espanya que, divendres passat en consell de Ministres, va decidir recórrer el text aprovat al Parlament.

La llei recorreguda per l'executiu centra l, a petició d'ERC , passarà novament pel tràmit parlamentari amb un sol objectiu .: ratificar una altra vegada i desobeir al Govern central. Des de CDC es vol matisar aquesta opció recordant que, simplement, es obeeix la legalitat emanada de la càmera autòctona.

Aquesta mesura de força, que, sens dubte, tensionará més relacions entre els dos governs , es posarà sobre la taula de treball del Consell Executiu de dimarts.

Els diputats de Junts pel sí incideixen en que aquesta és una llei de marcat caràcter social que no pot relacionar-se amb la deriva secessionista de Catalunya sinó amb una sensibilitat que no es respecta per part de l'executiu en funcions a Madrid.

als vots d'aquests 72 diputats se sumaran als 11 de Catalunya sí que és pot, una de les marques de Podem en la comunitat, i, també, la de diputats del PSC que ja han mostrat la seva afinitat amb la llei i la seva contrarietat davant el recurs presentat a l'alt tribunal.

els representants de la CUP entiend a, a més, que desobeir el Constitucional és necessari per consensuar els pressupostos de la Generalitat parell a aquest exercici.

Aquesta és una normativa essencial en < strong> l'ideari i en el programa de la formació d'extrema esquerra. La pobresa energètica que pateixen milers de fa lies i l'emergència per trobar un habitatge digne entren de ple en les demandes de la CUP.

La Llei de pobresa energètica podria unir en una mateixa direcció a Junts pel sí, la CUP ja Catalunya sí que és pot i convertir-se, d'aquesta manera, a el fil conductor d'aquestes formacions en el futur del Parlament de Catalunya.

el Govern és conscient de la dificultat d'esquivar la impugnació del Constitucional i de mantenir l'impost sobre els pisos buits. Legislar de manera efectiva pa ra preservar la mesura és el que ara analitzen els tècnics autonòmics. Aquesta mesura va suposar 1 1 milions d'euros en e l primer exercici en vigor.