Quantcast

Socrates Capital, l'oferta desestimada per comprar Vall Banc, manté la seva voluntat d'invertir a Andorra

El fons d'inversió Socrates Capital Limited, el candidat finalista per al procés de venda de Vall Banc, ha explicat aquest dimarts que ha fet el seguiment de la selecció, per part de l'AREB, de la firma inversora nord-americana J.C. Flowers com a comprador formal de Vall Banc, i ha qualificat el procés de licitació de «professional, robust i exhaustiu». Amb tot, es mostren «decebuts» per no haver aconseguit la compra, i desitgen al fons guanyador «èxit en els seus projectes futurs relacionats amb el banc».

La firma britànica, que té com a màxim responsable Edwin Ball, exposa que té una dilatada experiència en el sector bancari, on ha consolidat una «més que provada trajectòria» en l'adquisició i la gestió de bancs i societats de gestió d'actius. A més, destaca que actualment està immersa en el procés d'adquisició d'una participació majoritària d'un altre banc a Europa, una acció que es troba en la línia del seu pla estratègic, que marca la voluntat de focalitzar-se en l'àmbit dels serveis bancaris arreu d'Europa. 

La participació en el procés de venda de Vall Banc i l'interès que va demostrar per les inversions i oportunitats que ofereix Andorra és vist per Socrates Capital, no només com una validació de la seva estratègia sinó que ho considera un element essencial de la mateixa. Per aquest motiu, Socrates Capital Limited ha confirmat la seva «clara voluntat» d'explorar la possibilitat d'invertir i ser presents a Andorra tant a curt com a llarg termini.