Quantcast

El Centre de Natura de la Cortinada reobre portes per a la temporada d'estiu

El Centre de Natura de la Cortinada ha obert aquest dimarts les seves portes per a la temporada d'estiu, i es mantindrà obert fins a final del mes d'octubre. L'equipament museístic es troba a l'antiga borda de Casa Rossell i és propietat del Govern, tot i que es gestiona de manera conjunta amb el Comú d'Ordino. Després del tancament durant els mesos d'hivern, l'espai torna a estar disponible per als aficionats a la natura, especialment aquells que visiten el Parc natural de la vall de Sorteny.

Aquest espai es va crear amb voluntat de divulgació i és «una visita obligada entre els escolars del país», ha destacat el Comú ordinenc. L'accés és gratuït i i permet sumar un espai més a l'oferta turística de la parròquia per a totes les edats. A més, compta amb una exposició permanent que mostra la formació del paisatge al Pirineu, els relleus i els canvis estacionals. Hi ha mòduls interactius amb sons i olors, així com un documental per conèixer l'evolució del Principat amb el creixement socioeconòmic de la segona meitat del segle XX.