Quantcast

La Cerdanya, 2 de maig 2016: ELS 'XICOLATERS' DE PALAU S'EMPORTEN EL CERDÀ DE L'ANY

Els mestres ‘Xicolaters’ de Palau de Cerdanya s’han emportat aquest dissabte el guardó de Cerdà de l’Any 2015. L’acte, que ha tingut lloc al Palau de Congressos d’Alp, ha comptat amb la presència dels altres dos finalistes: el puigcerdanenc Josep Viladesau i el Festival de Música d’Ix. L’elecció del Cerdà de l’Any ha comptat enguany amb una àmplia participació, gràcies als canvis d’organització que han introduït els seus impulsors i que han permès que qualsevol persona pogués proposar el seu candidat. Recordem que fins l’any passat, les propostes sortien dels ajuntaments i de les entitats. En total es van rebre una cinquantena de candidats i durant el procés final de votació dels tres finalistes, s’han comptabilitzat fins a 800 vots.

Abans de conèixer el guanyador, els tres finalistes han tingut l’oportunitat de dirigir unes paraules a la seixantena d’assistents. Finalment, el premi l’han recollit alguns representants del ‘Xicolaters’ de l’Alta Cerdanya que cada 16 d’agost, des de fa més de 200 anys, celebren una xocolatada popular.

Fins ara, el guanyador es coneixia durant el sopar del Cerdà de l’Any però, en aquesta 30a edició, l’acte s’ha traslladat en un espai més gran. La gala, també ha comptat amb la lectura d’un poema i la interpretació d’una peça musical a càrrec de dos joves de la comarca.

El premi Cerdà de l'Any està organitzat per l'Institut d'Estudis Ceretans i Els 40 Principals Pirineus. La proposta de candidats per a la propera edició ja està oberta.

Parlen al vídeo: TOMÀS TORRENT, PRESIDENT INSTITUT ESTUDIS CERETANS – JEAN -LOUIS BLANCHON, MESTRE ‘XICOLATER’