Quantcast

L'afganesa Nàdia Ghulam explicarà 'El secret del meu turbant'

La Na'dia e's una noia afganesa nascuda l'any 1985 que va viure enmig règim que instauraren els talibans a l'Afganistan d'entre els anys 1996 i 2001. Amb 8 anys, va patir ferides greus a causa d'una bomba, i va estar ingressada durant dos anys a l'hospital. En sortir-ne, va haver de disfressar-se de noi per poder treballar i portar diners a casa. Durant deu anys, la Nàdia va haver d'amagar la seva condició de dona.

'El secret del meu turbant' és també el títol del llibre escrit a quatre mans entre la periodista Agnès Rotger i la Nàdia, l'obra guanyadora del 43è Premi Prudenci Bertrana, l'any 2010.

Avui la Nàdia viu a Badalona, ciutat on va arribar l'any 2006 amb una ONG. Des d'aleshores no ha parat participar amb projectes amb l'objectiu d'ajudar el seu país.

Aquesta és una activitat inclosa dins el projecte 'Una altra mirada és possible. Recerca d'estereotips de gènere en l'espai museogràfic andorrà'. La xerrada tindrà lloc el dissabte 7 de maig a les 19h a la Farga Rossell. L'entrada és gratuïta, amb reserva prèvia obligatòria.