Quantcast

Podem i IU xoquen en la composició de llistes i en les sigles

El secretari d'Organització de Podem , Pablo Echenique, i el de IU , Adolfo Barrena, han assegurat que hi ha "punts importants" que "separen" als seus dos formacions d'arribar a un acord de confluència de cara a les noves eleccions generals del 26 de juny. Aquest cap de setmana es tornaran a reunir per arribar a "un punt mitjà" .

Els dos partits coincideixen que no té sentit presentar-se per separat, de manera que treballar per apropar postures. No obstant això, des d'Esquerra Unida han recalcat que la negociació no està "exempta de dificultats que les dues parts estan disposades a abordar amb rigor, convicció i respecte mutu" .

La data límit perquè Esglésies i Garzón arribin a un acord és a finals d'aquesta setmana. Podem sí que ha escrit a través d'un comunicat que IU busca "que el possible acord de confluència resultant reflecteixi el reconeixement entre forces polítiques diferents i que garanteixi la visibilitat de cadascuna d'elles tant en la campanya com en el posterior espai institucional i polític que es derivi del procés electoral ".

Els majors problemes que poden tenir les dues formacions es deuen a les sigles ia la composició de les llistes conjuntes, atès que tenen un termini per negociar molt ajustat, ja que l'últim dia per registrar coalicions és el 13 d'de maig .