Quantcast

Imanol Arias i Ana Duato, investigats per frau fiscal i blanqueig

Ana Duato i Imanol Arias estan sent investigats pel jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno per delictes fiscals i blanqueig de capitals . Els dos actors estan relacionats amb diverses societats opaques en empreses que estan sent investigades, tal com publica El Espanyol.

Els protagonistes de Cuéntame eren clients d'un bufet d'advocats a Madrid anomenat Nummaria , que ja ha estat intervingut per la policia, que ha detingut quatre persones, entre elles, el seu amo. El despatx podria haver creat societats perquè els seus clients no declaressin a Hisenda tots els seus ingressos.

El jutge que porta el cas i la Fiscalia Anticorrupció han bloquejat els comptes de Duato i Arias , que seran investigats per delictes fiscals en ser responsables de aquestes empreses.

Pel que sembla, segons informa el diari de Pedro J. Ramírez, els comptes tenien la seva seu a Londres però es gestionaven des de Costa Rica. El nom de l'actor apareixia en documents des de fa anys, a més de la productora que gestiona l'actriu al costat del seu marit i creador de Cuéntame, Ganga Produccions .

Imanol Arias ja va aparèixer en els Papers de Panamà per tenir una societat offshore al país de Niue, considerat paradís fiscal, i va admetre tenir relació amb això perquè era una forma d'estalviar diners que ja estava tributat a Espanya.

El despatx Nummaria ha estat intervingut després que la Policia i Hisenda descobrissin un frau fiscal de 15 milions d'euros, dins el marc de la operació City , després que obrissin fins a 110 empreses opaques a través de Mossack Fonseca , el despatx del qual han sortit tots els Papers de Panamà.

El bufet d'advocat compta amb nombrosos clients famosos, encara que no tots estarien relacionades amb blanqueig de capitals, com Joaquín Sabina o Isabel Gemio. De moment, només són sospitosos Duato i Arias .