Quantcast

La ciència demostra que matinar és dolent per a la salut

Tens el despertador programat perquè soni a les 7 del matí o abans? Doncs llavors t'interessa molt llegir això … I és que, resulta que la ciència ha demostrat el que segurament tu ja portaves pensant molt de temps: matinar no és gens beneficiós per al nostre cos.

Investigadors de la universitat de Westmister (Anglaterra) han alertat que aixecar massa d'hora comporta una sèrie de perills per a la nostra salut, i la llista no és precisament curta .

A través de l'estudi, dirigit per la doctora Angela Clow, els investigadors han descobert que els més matiners tendeixen a patir més mals de cap, problemes musculars, i mal humor. A més , l'estudi ha demostrat que aquells que s'aixequen abans de les 07:21 del matí uns nivells més alts de cortisol en el cos, i aquesta és la hormona de l'estrès.

Per arribar a aquestes conclusions, la universitat britànica va realitzar l'estudi amb 42 voluntaris , als quals van prendre mostres de saliva vuit vegades al dia, durant 48 hores, sent la primera d'elles res més despertar-se.

Els investigadors van comprovar que, dormint tots les mateixes hores, els que més matinaven tenien més propensió a l'estrès i fins i tot la ira, que els que deixaven el seu llit una mica més tard. Per contra, aquests últims tenien unes millors relacions socials en general, i especialment amb el seu entorn més proper.

L'únic avantatge de per els més matiners , segons l'estudi, és que pel que sembla tenen més capacitat de concentració que aquells als quals se'ls peguen una mica més els llençols.