Quantcast

Per què MAI has de llançar pals als gossos

Sortir a passejar amb el teu gos al parc, recollir una branca, i llançar-la amb força perquè vagi corrent a recollir-lo i t'ho porti de tornada no és un joc tan inofensiu com pot semblar. Ni tan sols és un joc recomanable.

Tot i que és una pràctica habitual entre els amos de gossos, i que molts cans ho gaudeixen amb fruïció, és millor utilitzar joguines de goma o pilotes que no impliquin cap risc.

I és que segons Siguin Wensley, el president de l'Associació Britànica Veterinària, el joc amb pals i branques pot resultar "potencialment mortal ".

Aquesta declaració oficial es va produir al Regne Unit amb ocasió d'un accident produït a Escòcia el passat mes de gener. Una gossa Collie anomenada Maya va ser atesa després que se li s'encallés a la gola un pal de 10 centímetres que li va perforar la llengua i li va desplaçar la laringe.

Wensley ha detallat que al Regne Unit tracten a almenys un gos al mes per ferides causades per un pal.

Els principals riscos són les ferides en els teixits suaus. Però no són els únics. Si els gossos masteguen pals que han estat a terra també poden contreure infeccions, fins i tot infeccions serioses.

Entre les races més propenses es troben els gossos llauradors i els collie, atès que gaudeixen especialment amb aquest tipus de jocs.