Quantcast

El teu 'cervell d'ocell', responsable que dormis malament quan estàs fora de casa

Un estudi de la Universitat nord-americana de Brown publicat a Current Biology ha descobert la raó científica per la qual en no estar a casa no dormim igual. Segons revela l'estudi durant les primeres nits que vam passar fora de casa no tot el nostre cervell descansa: la part esquerra roman alerta. Es tracta del costat del cervell relacionat amb les funcions de vigilància, que estan més actives a l' detectar que no ens trobem en el nostre entorn habitual.

les conclusions s'han extret a partir de proves de laboratori realitzades amb un grup de voluntaris: aquests van estar dormint durant dues nits a les dependències de la universitat mentre se'ls sotmetia a proves. A cada sentit s'emetien una sèrie de xiulets , i eren més els qui es despertaven després d'escoltar els sons a la banda esquerra.

Els investigadors comparen aquestes reaccions amb les dels ocells: aquests animals dormen literalment amb un ull obert per estar alerta i, de fet, mantenen part del seu cervell despert.