Quantcast

La Ikurriña, prohibida a Eurovisió juntament amb la de l'Estat Islàmic

Eurovisió ha tornat a crear polèmica al nostre país després de la publicació d'un llistat amb les banderes que estaran prohibides durant el festival, entre les quals han inclòs, sorprenentment, la ikurriña basca . No només això, sinó que, a més, està al costat d'altres com la de l' Estat Islàmic .

La prohibició afecta a tots els espectadors que assisteixin al recinte quan se celebri el festival entre el 10 i el 14 de maig. El lehendakari, Íñigo Urkullu , s'ha pronunciat al respecte en el seu compte de Twitter demanant a RTVE que demani la retirada de la bandera del País Basc de la llista de les vetades. "la seva inclusió, al costat de la bandera del DAESH, ni que sigui a tall d'exemple, no és de rebut" , ha escrit.

També PNB i Bildu ho han traslladat també al Congrés dels Diputats i aquests últims han demanat una reunió urgent amb l'ambaixador de Suècia, país en el qual aquest any se celebra Eurovisió . El Govern Basc també ha manifestat la seva "profund malestar" per incloure el seu bandera com "especialment prohibida" del festival de la cançó.

L'organització ha modificat la llista en les últimes hores, posant a la bandera de l'Estat Islàmic en la categoria de "estrictament prohibides". Tot i així, la ikurriña < / strong> segueix estant vetada a les normes que busquen prohibir missatges comercials o ofensius amb la religió i altres aspectes socials. En un comunicat a la seva web oficial expliquen que l'exhibició de segons quin tipus de banderes podria ser "un assumpte sensible" .