Quantcast

Junqueras reclama a Madrid que es mantingui la llei contra la pobresa energètica

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha traslladat a la seva homòloga al Govern d'Espanya, Soraya Sáenz de Santamaría, la necessitat de mantenir la llei de pobresa energètica que va aprovar en la anterior legislatura al Parlament de Catalunya.

Junqueras ha explicat que són milers de famílies les que es beneficien a Catalunya d'aquesta llei i, per això, creu que és imprescindible que el Govern d'Espanya suspengui la normativa vigent contra la pobresa energètica presentant un recurs davant l'alt tribunal.

el Govern de la Generalitat ha exigit al Govern central que, com a mínim, si finalment es esgrimeix un recurs davant el Constitucional aquest no reporti la suspensió cautelar de la norma catalana.

Junqueras ha informat que l'executiu de Ra joy de planteja la suspensió demà mateix en el consell de ministres i ha insistit que aquest plantejament és essencial no només per a la comunitat que representa sinó també per a la resta de comunitats autònomes.

el dirigent català ha afegit que la vicepr < strong> esidenta s'ha compromès a prendre els arguments del Govern en seriosa consideració assegurant que es estu diarían en el consell de ministres.

Junqueras ha recordat que l'Estat ha de garantir els drets essencials dels seus ciutadans i no només de l'interès d'aquells que han nomenat un executiu de forma puntual per a una legislatura.

El vicepresident econòmic català ha evocat la bateria de recursos i suspensions que s'han posat en marxa hores després de la reunió a la Moncloa entre Rajoy i Puigdemont per evidenciar la distància insalvable que, al seu entendre, hi ha ara mateix a entre Catalunya i Espanya.

Per a Junqueras la llei d'igualtat Efectiv a entre homes i dones, la fiscalitat sobre energia nuclear o la simplificació de la normativa local són t emas sobre els quals hauria d'haver consens entre els diferents governs i no recursos davant la justícia.

el líder català ha reiterat que no hi ha discrepàncies polítiques sobre aquests o altres assumptes sinó, senzillament, maneres d'actuar contradictòries sobre el repartiment d i les competències.