Quantcast

El programa 'Música i creativitat' arrenca amb l'objectiu que els usuaris de l'EENSM puguin oferir un concert

Aquest dijous ha arrencat la nova edició del programa socioeducatiu 'Comunitat i impacte social' creat per Queralt Prats i que es va iniciar el 2015 amb el projecte 'Musica't', en què alguns usuaris de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell van tenir una primera presa de contacte amb la música, amb l'objectiu de fomentar la creativitat de tot tipus de persones. Després de l'enriquiment que va aportar, ara s'ha decidit donar-li continuïtat amb el projecte 'Música i creativitat' amb una durada d'onze sessions que permetran tenir més temps per experimentar i finalitzar l'1 de juliol amb un concert a la Sala d'Actes del Centre Cultural la Llacuna.

Queralt Prats ha explicat que l'anterior projecte va servir per trobar-se, i ara «volem compartir-ho amb el públic i portar-ho a l'escenari». Tot i això, ha assegurat que no treballaran per al concert, ja que «el més important no és el resultat sinó el procés», i per tant l'objectiu és experimentar un període d'aprenentatge i creativitat mentre aprenen els uns dels altres. A més, Prats ha recomanat al públic que assisteixi al concert sense cap idea perquè actuaran depenent dels interessos del grup, «no tenim cap idea concreta del que serà el concert, sols volem compartir». En aquest sentit, s'ha mostrat convençuda que donar l'oportunitat als usuaris de l'EENSM d'actuar a sobre d'un escenari i mostrar el que poden fer, pot ser molt important tant per a ells com per a les seves famílies que tindran l'oportunitat de veure'ls formant part d'activitats normalitzadores.

En aquesta ocasió, el projecte està liderat per l'actor Joan Hernández, i el músic David Pérez, que en la passada edició van rebre la formació de Queralt Prats per poder donar continuïtat a aquest projecte. A més, també hi participen dues ballarines que treballaran l'estimulació de l'expressió corporal.

Ara hi participen una vintena de persones dividides en dos grups, els usuaris del Centre ocupacional Xeridell i els del Centre de dia, però ja s'està treballant perquè aquest programa pugui continuar, i fins i tot s'hi incloguin altres col·lectius.