Quantcast

Carme Chacón: "Renuncio per motius polítics"

L'exministra Carme Chacón ha renunciat a encapçalar les llistes electorals del PSOE per Barcelona a les eleccions del proper 26J en plena precampanya electoral.

La diputada socialistes ha comparegut aquest matí al Congrés per explicar la seva decisió. " Renuncio per motius polítics que donada la situació no em semblen rellevants ", ha explicat.

Això sí, Chacón ha deixat clar que la seva renúncia a anar a les llistes de les pròximes eleccions no implica la seva renúncia a la política que, segons les seves paraules " es fa des de molts llocs, no només des d'aquesta casa ".

Chacón, que mantindrà els seus càrrecs orgànics a la direcció del PSOE i el PSC, ha subratllat que el seu compromís segueix " intacte " i que la seva convicció en la defensa dels valors del socialisme és " més fort que mai ".

" No estaré en el proper parlament, però segueix intacte el meu compromís polític i estic a disposició dels meus company per a aquesta campanya ", ha recalcat la que va ser aspirant a la secretaria general del PSOE i perdés en la seva disputa amb Alfredo Pérez Rubalcaba al 38 Congrés Federal de febrer de 2012.

Chacón també ha explicat que la decisió la va prendre fa un mes aproximadament " després d'haver reflexionat molt " i que l'havia comentat amb Zapatero, de qui se sent molt propera.

El PSC celebrarà aquest divendres una reunió per decidir si el seu cap de llista s'elegirà per designació directa o bé per primàries. La dirigent socialista, que seguirà també " bolcada " en la seva activitat docent amb la Fundació Ortega-Marañón, ha dit que desitja "tota la sort del món " als seus companys del PSC en aquestes eleccions, a les que van amb "moltes ganes que sigui possible aquest govern de progrés que no ha estat possible ara".