Quantcast

Champions League: L'Atlètic guanya 1-0 al Bayern amb un gol espectacular de Saúl Ñíguez

La semifinal entre espanyols i alemanys, de gran intensitat en el seu partit d'anada, es decidirà dimarts que ve a l'Allianz Arena de Munic. Però l'Atlètic de Madrid surt del seu feu amb el duel més anivellat que mai , ara de veritat, tot i l'descomunal potència de la plantilla bavaresa.

L'Atlètic de Madrid va vèncer 1-0 al Bayern Munic amb un espectacular gol del migcampista Saúl Ñíguez, aquest dimecres a l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions, i va fer un pas important per jugar la final, el 28 de maig a Milà. L'exercici defensiu i tàctic dels de Diego Simeone eixampla encara més la llegenda de un equip instal·lat ja entre les sis o vuit millors esquadres del món . No qiuedan molts dubtes al respecte. La solidaritat defensiva, el rigor, la duresa mental i l'instint guanyador dels de la ribera del Manzanares els acosten un passet més a la cita de Milà.

Els matalassers, ben plantats i amb una pressió més alta del que s'esperava que va sorprendre el Bayern, van obligar a l'inici als teutones a abusar de la pilotada, presa fàcil per a la seva defensa, mentre anul·laven amb ajudes i dos contra un a les ales dels bavaresos, el francès Coman i sobretot l'espectacular, Douglas Costa, una delícia de jugador tot velocitat i desbordament. Amb aquestes premisses i la feina de Gabi i August, l'Atlètic va anar fent seu el xoc a la primera meitat .

Amb el rei Felip VI d'Espanya i el seleccionador Vicente del Bosque a la llotja, al Vicente Calderón es va vestir de gala per a un partit que va quedar definit en el minut 11 pel gol 'maradonià' de Saül, de 21 anys , una de les grans promeses del futbol europeu. En una de les millors accions de l'any, l'internacional sub-21 espanyol va recollir la pilota en el cercle central i va iniciar una conducció plena de tècnica i potència en la qual va sortejar Thiago, Xabi Alonso, Bernat i David Alaba abans de disparar, ja dins l'àrea, amb molta intenció al pal llarg de Manuel Neuer.

En aquesta primera part, David Alaba, lateral esquerre dels teutons va treure una rematada de llarga distància que es va rebentar al vèrtex esquerre de Oblak. Però l a resposta dels matalassers no es va fer esperar, quan Fernando Torres es va escapar per dreta, va ingressar a l'àrea, va treure una marca i amb la vora externa va posar la pilota al pal dret de Neuer. Va estar a punt d'inaugurar el marcador el 'Niño' de Fuenlabrada abans que ho fes Saül. El Bayern pastava la possessió però les ocasions clares eren dels espanyols.

Al tancament dels alemanys van fer més seu el duel, van seguir tenint la pilota però van ser més verticals. Els seus atacs tenien pitjor intenció i Costa seguia percudint contra tots i buscant l'un parell un. No van aconseguir igualar malgrat tenir dues o tres ocasions molt clares inclòs una rematada de cap a boca de canó que Oblak va desactivar quan algú cantava gol. Encara, però, va tenir una claríssima Torres que en una maniobra sublim va enviar la pilota a la fusta en uns d'això contraatacs elèctrics que preparaven per sentenciar.

La semifinal entre espanyols i alemanys, de gran intensitat en el seu partit d'anada, es decidirà dimarts que ve a l'Allianz Arena de Munic.