Quantcast

Condemnat per abusos sexuals a menors l'expresident del Congrés dels EUA

Un jutge de la ciutat nord-americana de Chicago va condemnar aquest dimecres a un any i tres mesos de presó l'expresident de la Cambra de Representants dels EUA, el republicà Dennis Hastert (1999-2007), per haver comprat el silenci dels nens als quals va sotmetre a abusos sexuals quan era el seu professor.

en dictar sentència, el jutge Thomas M. Durkin va qualificar de "pederasta en sèrie" a Hastert, que va ser el tercer home més poderós dels EUA , que l'octubre passat va admetre haver violat lleis bancàries en haver pagat desenes de milers de dòlars a un home amb el qual va mantenir relacions sexuals quan era el seu professor en un institut.

Suposadament, Hastert va abusar de cinc adolescents homes fa dècades , quan era entrenador de lluita lliure a l'institut de Yorkville, un petit poble de l'estat d'Illinois, on està Chicago. I malgrat les acusacions d'abusos sexuals, Hastert no va ser jutjat per aquest motiu atès que aquests delictes ja han prescrit.

"El primer que vull fer és disculpar-me amb els nois , els vaig tractar malament quan era el seu entrenador. el que vaig fer va estar malament i ho lamento ", ha reconegut avui Hastert, de 74 anys, que va anar als jutjats de Chicago en cadira de rodes i va necessitar ajuda per poder alçar-se sobre el podi. Durant el seu testimoni, el polític va reconèixer específicament haver abusat sexualment d'una de les víctimes , encara que va assegurar que no es recordava de la resta.

"Sóc aquí de peu, 20 anys després amb la veritat del meu costat. Com molts, espero ser el teu pitjor malson ", ha dit avui durant la vista Jolene Burdge, la germana de Stephen Reinboldt, un jove que estava en l'equip de lluita lliure i, abans de morir de sida el 1995, va dir que el polític va abusar repetidament d'ell.

a la vista d'avui, va sortir a la llum per primera vegada la identitat de una de les víctimes, identificada durant el procés amb la lletra "d" i que va dir ser Scott Cross, de 53 anys, germà de l'exlíder de la Cambra de Representants d'Illinois, el republicà Tom Cross, al qual Hastert va ajudar en la seva carrera política .

Fa quatre anys, la Justícia nord-americana va detectar grans retirades de diners en efectiu dels comptes bancaris de Hastert en un banc de Yorkville, del qual el polític suposadament feia extraccions per un valor 50.000 $ de forma regular, entre juny de 2010 i abril de 2012.