Quantcast

Jordi Mora relleva Francesc Mora com a president de MoraBanc

El nou Consell tindrà quatre comissions (seguiment de negoci i estratègia, riscos, nomenaments i retribucions, auditoria i compliment normatiu) majoritàriament presidides per independents, seguint les directives de la Unió Europea i les guies del Comitè de Basilea.

Jordi Mora Magriñà liderarà un Consell d’Administració amb un equip directiu encapçalat per Pedro González Grau, conseller delegat, “per garantir un equilibri entre el compromís i la implicació de la família accionista, i una gestió independent amb professionals del sector bancari”. Francesc Mora Sagués, com a representant de la branca familiar Mora Sagués, serà substituït al Consell per un conseller dominical professional, Xavier Maymó Gatell. A la vegada, s’incorpora al Consell d’Administració com a conseller independent Miguel Antonio Pérez Carnicero.

Des de l'entitat assenyalen que l'eficàcia dels nomenaments està subjecta a la prèvia i preceptiva autorització i la inscripció de l'INAF.

Jordi Mora Magriñà, ha estat conseller de MoraBanc des del 1995 i president de la filial Mora Banc SAU des del 2010 fins ara. L’any 1989 es va incorporar a MoraBanc on va ser responsable general de banca privada, gestió de patrimonis, tresoreria i canvis i mercat de capitals.

Francesc Mora Sagués ha estat 20 anys a l’entitat, els últims sis com a president de MoraBanc Grup. Des del 1995 fins al 2001, va ser secretari del Consell d’Administració i del 2001 al 2010 va ser president de la filial de Mora Banc SAU.

Òscar Aristot Borràs és membre del Consell d’Administració i, fins ara i des del 2013, president de la comissió d’auditoria i compliment del Grup. Va ser el primer membre de la quarta generació de la família en adherir-se a aquest òrgan. Es va incorporar com a empleat a MoraBanc l’any 2006, emprenent una àmplia varietat de funcions dins l’organització, des de la gestora d’actius fins a l’àrea financera.

Xavier Maymó Gatell té experiència en la gestió patrimonial com a assessor independent i gestor de 'family offices' a Espanya, Regne Unit, Andorra i els Estats Units. Va iniciar la seva carrera professional a McKinsey & Company per seguir en el sector financer més endavant.

Miguel Antonio Pérez Carnicero des del 2002 fins a la seva jubilació ha estat el soci responsable de Serveis Financers i Assegurances per Catalunya, Aragó, Balears i Andorra de Deloitte, empresa de la qual ha estat president del Consell de Socis a Espanya entre 2009 i 2013. Actualment exerceix com a consultor independent a Andorra assessorant family offices, Andorra Desenvolupament i Inversió i el BC MoraBanc Andorra.