Quantcast

Alt Urgell, 26 d'abril 2016: PREMI RECERCAT PER ARTUR BLASCO

El músic Artur Blasco i Giné ha estat guardonat amb el Premi Recercat Investigador 2016, ex aequo amb mossèn Antoni Pladevall i Font. Els premis Recercat, organitzats per l'Institut Ramon Muntaner, tenen com a objectiu el reconeixement de persones i entitats que han tingut un paper destacat en el món de la recerca local a Catalunya.

La candidatura d'Artur Blasco, promoguda de manera conjunta per la Societat Andorrana de Ciències i l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, ha comptat amb el suport de més de 70 entitats i institucions d'arreu del territori, que han fet palès l'ampli reconeixement a la tasca desenvolupada per aquest investigador.

Artur Blasco ha dedicat la major part de la seva vida a la recollida sistemàtica de la cançó de tradició oral al Pirineu, material que ha publicat en diferents formats, i és l'ànima de la Trobada d'Acordionistes del Pirineu, celebrada anualment des de 1976 a Arsèguel. Per aquests motius ha rebut diversos guardons i condecoracions, com la Creu de Sant Jordi (any 2001) o el Premi Nacional de Cultura Popular (any 2004).

L'acte de lliurament dels premis Recercat es farà el proper dissabte al Teatre Romà de Vic.