Quantcast

Alt Urgell, 26 d'abril 2016: LES OBRES DE LA CATEDRAL ES FAN VISIBLES

Les obres de restauració de la Catedral de la Seu d'Urgell s'han començat a fer visibles aquesta setmana, tot i que van començar just abans de la Setmana Santa, ara fa un mes.

Aquest dilluns s'ha iniciat la instal·lació de les bastides sobre el teulat del monument el que permetrà als operaris treballar més fàcilment en la restauració de l'edifici.

Els treballs s'allargaran durant 12 mesos i tindran un cost de gairebé 700.000 euros. L'actuació s'emmarca en el Pla Nacional de Catedrales promogut per l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya.

L'actuació té com a objectiu evitar humitat i filtracions a les cobertes del monument. Per això, s'instal·laran canals i baixants per la recollida d'aigua pluvials alhora que es restauraran els forjats de la coberta.

Els treballs de restauració es faran a pràcticament tot el conjunt catedralici ja que també està previst una nova pavimentació de la zona ajardinada de la façana nord, així com els campanars, escales i diverses estances. També es netejaran els conjunts escultòrics i es restauraran els esglaons de perdra.