Quantcast

La Cerdanya, 26 d'abril 2016: ELS 130 ANYS DE LA FESTA DE L'ESTANY, EN UN LLIBRE

Coincidint amb el 130è aniversari de la Festa de L’estany, l’ajuntament de Puigcerdà ha decidit elaborar i editar un llibre que faci palès la importància d’aquesta festa, que es celebra a finals d’agost. El director del Museu Cerdà, Oriol Mercadal, i el president del Grup de Recerca de Cerdanya, Enric Quílez, seran els encarregats de recollir i ordenar la història d’aquesta festivitat, des del context socioeconòmic i cultural a la fi del segle XIX i els diferents usos que ha tingut l’estany i la séquia al llarg dels anys, fins a la llegenda de la Vella de l’Estany i la desfilada de carrosses.

La festa té els seus orígens durant la renaixença catalana, període de revifalla cultural que també va suposar l'inici del fenomen de l'estiueig a la comarca, amb la burgesia barcelonina que es va començar a instal'lar en cases senyorials a l'entorn de l'estany. Van ser els propis estiuejants els impulsors d’aquesta festivitat, la qual van batejar amb el nom de Fiesta Nocturna a la Veneciana, celebració que de mica en mica aniria variant fins convertir-se en la festa que coneixem avui dia.

La publicació del llibre tindrà unes seixanta pàgines i es presentarà durant la propera Festa de l’Estany, que enguany es celebrarà del 25 al 28 d’agost.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ