Quantcast

Una escombriaire fan de CSI ajuda a resoldre un assassinat al Parc de Maria Luisa

El passat mes de febrer, la Policia Nacional va trobar un cadàver d'una noia de 30 anys aproximadament en un banc d'un parc sevillà. Va ser gràcies a Carmen, una treballadora del parc que va recollir mocadors amb sang de l'escena del crim i els va guardar en una bossa. L'andalusa va dir que "tant si és un suïcidi com un assassinat, les proves cal recollir-les sempre totes , sigui el que sigui".

Carmen es considera una gran seguidora de la sèrie CSI, pel que va voler aportar totes les proves a la Policia Nacional, que en principi es va valorar el cas com un suïcidi , però que finalment es va demostrar que la jove va ser assassinada . Restes de l'ADN van permetre identificar el presumpte autor del crim.

Carmen treballa al parc de María Luisa des de fa 28 anys, i és coneguda com "la del pinxo", a causa que sempre recull totes les escombraries del parc amb un pal amb una punxa. Ella assegura que està orgullosa del que va fer.

Ignacio Cosidó, director general de la Policia, va valorar l'acte de Carmen com "una mostra més de la col·laboració ciutadana". "Hi havia elements sospitosos" , de manera que els agents encarregats del cas van haver de investigar a fons els fets. "Els agents van pensar que era un suïcidi al principi", però finalment van optar per tancar el parc per buscar qualsevol senyal que els pogués donar més informació.

L'autor del crim va ser un home de 46 anys que, presumptament, va abusar de la jove sexualment d'una forma molt violenta, que la va abocar a la mort. Es va aconseguir identificar l'home "a través de l'ADN".