Quantcast

El PSOE accepta les propostes de Compromís per a un acord de Govern

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha afirmat avui que el seu partit accepta 27 de les 30 mesures contingudes en la proposta d'última hora presentada per compromís s per intentar aconseguir un acord de govern d'esquerres i ha emplaçat Ciutadans a què es sumi.

Hernando, que ha considerat que aquestes propostes són compatibles amb l'acord signat entre el seu partit i Ciutadans, ha exposat aquesta postura en una roda de premsa al Congrés després de la reunió que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez , ha mantingut amb el seu equip negociador per examinar l'oferta de Compromís .

el portaveu socialista ha assegurat que el pacte que es pugui assolir perquè Sánchez sigui president hauria de comptar amb el vot a favor de Podem , els seus confluències, IU, però també Ciutadans, al qual Compromís deixa fora del seu pacte.

"Seguim pensant que l'acord ha de ser plural i que si cal anar a una segona investidura, volem que sigui recolzada de forma àmplia la candidatura de Sánchez ", ha assegurat.

Hernando ha fixat aquesta postura abans de la reunió que Sánchez va a mantenir amb el Rei al Palau de la Zarzuela a les 16.30 hores. Perquè l'acord pot ser viable, el portaveu socialista ha posat tres condicions.

La primera d'elles seria que els partits signants del pacte es comprometessin a donar suport 2 pressupostos generals de l'Estat per donar estabilitat al Govern.

També seria condició indispensable que fos "un govern del PSOE amb independents de diferents trajectòries" . Finalment, Sánchez es sotmetria "voluntàriament" a una qüestió de confiança al juny de 2018.

< p> Segons Hernando, el gruix del document plantejat per Compromís és "absolutament compatible" amb l'acord signat entre PSOE i Ciutadans i "no ho desvirtua en absolut".

Baldoví ADVOCA PER "UN MIRACLE" DAVANT EL REI

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví , ha demanat avui al Rei que "s'intentin esgotar tots els terminis" abans de convocar noves eleccions, "per si a última hora pot haver un miracle" i s'aconsegueix un acord de govern basat en el document d'última hora que ha remès al PSOE i Podem.

Després d'una reunió de 35 minuts amb el Rei, en què el monarca ha reconegut aquest esforç de última hora, així com el " tarannà " demostrat per Compromís durant tot el procés negociador, Baldoví ha defensat que, encara que la seva proposta té poques possibilitats de prosperar, calia "anar a rematar fins al porter per veure si aconseguíem ficar gol" .

Perquè sortís endavant la seva proposta, Baldoví ha recordat que seria necessària l'abstenció de Ciutadans a un govern de coalició del PSOE, Podem, IU i Compromís , que estaria presidit per Pedro Sánchez, tot i que ha apuntat que li donaria igual "qualsevol altre" socialista.