Quantcast

Les anàlisis de l'aigua mostren que l'origen va ser una contaminació fecal humana

La Generalitat ja té els resultats d'algunes mostres de l'aigua que està retinguda al magatzem d'Eden Springs a l'Hospitalet de Llobregat. Aquestes primeres anàlisis han deixat clar que les garrafes contenen una gran quantitat de norovirus. En aquest sentit, Guix ha posat de manifest que és la primera vegada en la història, a tot el món, que es troba un virus en una garrafa d'aigua envasada. També ha explicat que només 15 o 18 norovirus són suficients per patir una gastroenteritis, i que en les mostres analitzades n'hi havia entre mil i deu mil per litre. Pel que fa a l'origen, Guix ha deixat clar que aquest es troba en l'envasat de l'aigua que es fa a Andorra i que, per tant, no s'actuarà legalment contra Eden Springs, ja que aquesta empresa no ha comès cap irregularitat.

Des del Govern d'Andorra, mentrestant, encara no han detallat quines mesures s'emprendran ni quins són ara els següents passos a seguir. D'altra banda, en la roda de premsa d'aquest matí, Guix també ha donat el brot per acabat, ja que durant el cap de setmana no s'han registrat nous casos. En total, ha afectat a 4.136 persones.