Quantcast

La Marató de donació de sang aconsegueix 440 extraccions

El passat 22 d'abril, la sala Àgora de l'edifici administratiu d'Andorra la Vella al carrer Prat de la Creu va acollir la segona edició de la Marató de donació de sang. Segons ha informat aquest dilluns al migdia Creu Roja Andorrana a través d'un comunicat, la jornada festiva va rebre una afluència de 509 persones interessades en donar sang. D'aquestes, 440 en van donar i la resta, 69, malgrat oferir-se finalment no en van poder donar. Va ser durant la tarda quan més persones es van apropar a la sala Àgora per fer la seva donació.

D'aquests 440 donants, 142 n'oferien per primera vegada, una xifra que ha destacat l'entitat com a positiva. Per sexes, 248 van ser de dones i 261 d'homes. La franja d'edat amb més donacions és la que va dels 35 als 44 anys, amb un total de 157.

Creu Roja Andorrana s'havia marcat com a objectiu superar les 500 donacions, per tal de poder acabar l'any per sobre les 1.000 (celebra dos actes similars més), que és el que necessita l'Hospital de Meritxell durant l'any. Finalment no s'ha arribat a la xifra desitjada, ni tampoc s'han superat les donacions de la primera edició de la Marató, que van ser 460.