Quantcast

Romania, expulsada d'Eurovisió pel deute de la seva televisió pública

Romania no estarà al Festival d'Eurovisió de 2016 . La Unió Europea de Radiotelevisió (UER), encarregada de la retransmissió del certamen musical, ha decidit que el país no participa en la segona semifinal de 12 de maig com a conseqüència dels impagaments de la Televiziunea Româna, la televisió pública nacional < / strong> que deu més de deu milions d'euros.

d'aquesta manera, Ovidiu Anton, elegit per representar Romania enguany a Eurovisió es quedarà amb les ganes de cantar a Estocolm el seu tema 'Moment of Silence '. Aquesta absència gairebé definitiva, sembla difícil que es pugui revocar aquesta decisió, podria afectar Espanya, ja que el televot romanès sol oferir alguns dels seus punts als representants de les nostres candidatures.

La TVR, la televisió pública romanesa, també pateix un dur revés, ja que la aquesta decisió el deixa sense poder emetre retransmissions esportives de gran importància com l'Eurocopa de futbol a França i els Jocs Olímpics de Rio del proper estiu.

a Romania ja van assegurar la setmana passada que el pagament de la TVR a l'EBU era impossible per una qüestió de "lliure competència", cosa que feia pensar que el seu exclusió del Festival era més que possible.