Quantcast

Catalunya rescindirà els concerts amb les escoles que segreguen per sexe

Un error en el moment de votar del principal grup de l'oposició al Parlament de Catalunya , Ciutadans, ha permès que el Parlament aprovi una mo ció que permetrà al Govern rescindir els concerts amb els centres educatius que segreguen per sexe.

Tots aquests cen tres educatius mantenen un vincle directe amb l'Opus Dei.

El portaveu del grup parlamentari de C 's, Carlos Carrizosa , ha admès que un error d'aquesta força política ha resultat fonamental perquè la càmera aprovés aquesta moció.

la intenció de la cap de l'oposició Inés A rrimada era que els seus companys s'abstinguessin en la mateixa línia que el PSC, Catalunya Sí que és Pot, i la CUP. Finalment aquests diputats s'han alineat amb el Govern votant a favor.

Tampoc la votació dels 62 diput ats de Junts pel sí ha estat homogènia. Mentre els diputats republicans s'han abstingut, a excepció del seu president, Oriol Junqueras, que ha votat a favor, els diputats convergents han compartit aquest vot a favor amb el vicepresident del Govern.

I l Partit Popular de Catalunya ha rebutjat el punt de la moció presentada pels diputats del grup socialista que dirigeix ??Miquel Iceta.

els 10 diputats de la CUP s'han felicitat del signe del vot dels sobiranistes d'ERC, que, aplicant la llibertat de vot, s'han desvinculat del pare fer dels seus companys convergents.

la votació pot ser, també, una resposta a la petició de dirigents conservadors que demanen que, en una hipotètica repetició de les eleccions, Dem ocràcia i Llibertat, la nova marca convergent a Madrid, i ERC, acudeixin junts a les urnes tal co com va succeir l' passat 27 de setembre als comicis catalans.

en la mateixa sessió parla ria s'ha aprovat la proposta de reduir els càrrecs de confiança del Govern. Els únics diputats que han votat a favor han estat els de Junts pel si.

La votació s'ha repe tit en diverses ocasions perquè se succeïen l us empats entre els que eren partidaris de reduir els càrrecs i els que no ho eren.

Un cop més, la va determinar ació dels diputats de la CUP per desmarcar dels seus socis sobiranistes ha estat fonamental per aprovar aquesta resolució.

al Parlament de Catalunya dels s eparatistas no comparteixen diferents visions de com aplicar l'acció del Govern atenent la seva ideologia i al seu origen polític .