Quantcast

La Cerdanya, 21 d'abril 2016: LA UE PREMIA L'HOSPITAL DE CERDANYA

L’Hospital de Cerdanya ha rebut aquest dimecres a Brussel·les el premi al millor projecte creat per una Agrupació de Cooperació Territorial, que el Comitè de les Regions atorga cada dos anys. El guardó, que enguany estava centrat en aquest tipus d’agrupacions com a models de cooperació que generen creixement i feina, s’ha lliurat durant la reunió anual d’aquesta organització. El President de la Comissió COTER del Comitè Europeu de les Regions, Raffaele Cattaneo, ha dit que “l’Hospital de Cerdanya és l’exemple més brillant de cooperació transfronterera a Europa del 2016”, mentre que el jurat del premi s’ha declarat “impressionat per les dimensions del projecte'.

Durant el seu discurs d’acceptació, el director general de l’hospital transfronterer, Jordi Gassió, ha destacat les 'oportunitats que obre la cooperació internacional en la solució de necessitats com la que hi havia a la comarca d’un hospital d'aguts que pogués atendre la població de les dues bandes de la frontera'. Gassió també ha fet referència a qüestions pendents, com ara el tema dels trasllats en les defuncions de ciutadans francesos i que ara estan subjectes a una directiva europea per a la qual França i Espanya tenen pendent un acord bilateral de simplificació dels tràmits.