Quantcast

Rajoy descarta ja que Sánchez pacti i dirà al Rei que no té els vots

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha donat pràcticament per descartat que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'avingui ja a arribar a un acord i, en conseqüència, ha avançat que a la reunió que mantindrà amb el Rei dimarts li dirà que no té suports per a la seva investidura.

Rajoy s'ha referit als intents d'acordar amb Sánchez un govern en una conversa informal amb periodistes a la localitat toledana del Toboso, on ha respost també a la proposta del president de Ciutadans, Albert Rivera , que els actuals líders dels partits facin un pas enrere i hi hagi un executiu amb un independent al capdavant.

"que ho faci ell primer", ha respost Rajoy en referència al fet que sigui el líder de Ciutadans el que actuï ja tal com demana als altres.

El cap de l'Executiu, que ha estat acompanyat per la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, h a recalcat que ell pot seguir intentant parlar amb Sánchez, però que ho creu "absurd" perquè el problema és "que ell no vol" ja que així ho ha dit en reiterades ocasions tant en públic com en privat.

Rajoy ha llançat a primera hora del aquest matí un missatge a Sánchez al seu compte de Twitter en què assegurava que encara pot evitar la repetició de les eleccions.

"el convido una vegada més a treballar per un Govern de gran coalició que doni estabilitat a Espanya ", ha afegit en aquest missatge.

a l'plantejar-li els periodistes a Rajoy si aquesta va a ser ja la seva última apel·lació al secretari general del PSOE i, per tant, ja no hi haurà trucada ni carta, ha insistit que pot fer tots els intents que vulgui fins a l'últim moment però que no servirien de res davant l'actitud de Sánchez.

en aquest sentit, ha recordat que porta plantejant des del 21 de desembre, que el millor seria un govern moderat sustentat per PP i PSOE com passa en la majoria de països europeus, i li ha responsabilitzat de ficar el país en un nou procés electoral.

per tot això, en la reunió que mantindrà el dimarts amb Felipe VI a la ronda de contactes del Rei amb els representants polítics per confirmar si la falta d'acord portarà a la repetició dels comicis, Rajoy li traslladarà el mateix que li ha dit fins ara.

"Jo li diré que no tinc els vots" per sotmetre a una sessió d'investidura amb garanties que pugui prosperar la seva candidatura, segons ha comentat als periodistes.

a més, tal i com va fer ahir a la conferència de premsa posterior a la reunió al Palau de la Moncloa amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha advertit moviments que està havent davant les noves eleccions com una "coalició de radicals i extremistes ", en referència al possible acord entre Podem i IU per a acudir junts als comicis.