Quantcast

Rivera proposa un president independent i demana a Rajoy ja Sánchez que s'apartin

Albert Rivera ha proposat aquest dijous que l'ideal per evitar les eleccions seria que hi hagués un Govern presidit per un candidat independent i que donin suport PP, PSOE i Ciutadans. El líder del partit taronja ha demanat a 'El Programa de Ana Rosa' que Mariano Rajoy i Pedro Sánchez s'apartin a un costat, alguna cosa al que ell mateix estaria disposat a fer, ja que mai va arribar a postular-se com a líder de l'Executiu.

"Si els líders polítics som el problema, donem un pas enrere. Assumeixo que estem fracassant. Siguem capaços de construir un govern de consens (…) Hi ha alguna voluntat de els partits de posar a Espanya per davant dels seus interessos? Un govern amb un programa amb reformes. amb gent independent. amb vàlua. El problema ha estat més de persones que de continguts ", explica Rivera.

En Ciutadans sembla clar que el pacte signat no és sinònim que el compromís de l'acord suposa que Sánchez sigui el candidat sinó que són les mesures acordades amb el PSOE les que tenen major vigència.

Diversos mitjans de comunicació asseguren que aquesta proposta de Rivera té com a intenció que es produeixi la reunió a tres que pugui propiciar la gran coalició i buscar un efecte de desbloqueig perquè PP, PSOE i Ciutadans apropin postures.