Quantcast

Han d'incloure per primera vegada a una dona en els bitllets de dòlar

Tubman (1820-1913) va passar d'esclava afroamericana a líder abolicionista durant la Guerra Civil nord-americana i apareixerà al frontal del popular bitllet de 20 dòlars, mentre qu i Jackson passarà al revers . "la seva increïble història de valentia i compromís amb la igualtat encarna els ideals de la democràcia que el nostre país celebra" , va explicar Jack Lew, secretari del Tresor, en una conferència telefònica per comentar l'anunci. < / p>

Lew, així mateix, ha lamentat que hagi passat "tant de temps" sense la presència d'una dona a la divisa nord-americana. Per la seva banda, Alexander Hamilton, primer secretari del Tresor dels Estats Units entre 1789 i 1795, mantindrà el seu rostre en el bitllet de 10 dòlars.

Perquè aquest canvi es faci efectiu, però, s'haurà d'esperar més d'una dècada, a causa de la necessitat d'adequar la maquinaria de l'Oficina d'Impressió i Gravat on es produeixen els dòlars i superar les proves de seguretat. Així mateix, Lew va dir que es modificaran els reversos dels bitllets de 10 i 5 dòlars, per incloure moments significatius de la història nord-americana, com el començament de la lluita pel sufragi femení en 1913 o esdeveniments al Memorial de Lincoln com el famós discurs de 1963 de l'activista afroamericà Martin Luther King. Això sí, i l bitllet de 5 dòlars continuarà duent a la part frontal la figura de l'expresident Abraham Lincoln.

Lew va indicar l'any passat la seva intenció d'augmentar la diversitat de gènere en les figures que apareixen a la divisa nord-americana, en citar el bitllet de 10 dòlars, i es va mostrar obert a suggeriments. No obstant això, la intenció de modificar el bitllet on figura Hamilton va crear certa controvèrsia, ja que diversos grups van apuntar el seu pes històric i van assenyalar la pertinència de substituir Jackso n, de qui es critica la seva participació en l'extermini de població indígena durant la seva presidència entre 1829 i 1837.

"la decisió que una esclava alliberada i una lluitadora de la llibertat com Harriet Tubman figuri un dia en el bitllet de 20 dòlars és emocionant ", ha afirmat en un comunicat Women on 20s, un grup activista que havia impulsat la inclusió femenina en el paper moneda des de feia un any. " No només va lliurar la seva vida a la igualtat de races, va lluitar pels drets de les dones al costat de líders pel sufragi femení al país ", ha afegit el grup.