Quantcast

Martí anuncia a Nova York que la Universitat d'Estiu se centrarà en l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible

En el seu parlament, Martí ha expressat que els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, apel·len directament als seus valors fundacionals. El cap de Govern ha exposat que les fites que fonamenten l'Agenda 2030 en matèria de desenvolupament sostenible, estan en la línia d'homologació i obertura que impulsa el Govern, “amb el convenciment del rèdit que a llarg termini obtindrà el país i amb la voluntat de cooperar per aconseguir els objectius globals”.

Martí ha assenyalat que Andorra focalitza els seus esforços, a banda de l'impuls de les polítiques mediambientals i de sostenibilitat, en la transformació de la societat a través de l'educació, per tal de donar continuïtat als Objectius Desenvolupament Sostenible.

Pel que fa la protecció del medi ambient, el cap de Govern ha constatat que Andorra va ser “un dels primers països a dipositar la seva contribució a la lluita contra el canvi climàtic i que a dia d'avui, el Principat té molt clars els objectius i els compromisos que s'han d'acordar”. Martí ha afegit que aquest és un deure que el país ha de complir en favor de les generacions futures.

L'Acord de París  ha donar continuïtat al compromís acordat en el marc de la COP 21 s'obrirà a signatura aquest divendres, 22 d'abril. Està confirmada la participació d’uns 140 Estats membres.