Quantcast

La CUP recomana copes menstruals i esponges marines en comptes de tampons

El grup municipal de la CUP a Manresa (Barcelona) ha assegurat aquest dimecres que presentarà una moció al ple de l'ajuntament per fomentar entre les adolescents les alternatives al tampó ia les compreses. En concret, la formació independentista assegura que el desitjable és promoure "mètodes alternatius de recollida de sagnat: copes menstruals i esponges marines ".

L'objectiu és que el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD, en català) desenvolupi en instituts i col·legis diferents tallers informatius sobre la menstruació, tal com ha publicat 'Regió 7', ja que són "més saludables, més sostenibles i assequibles econòmicament ".

La CUP també ha sol·licitat que els SIAD lliurin un exemplar a cada jove del municipi, especialment a les adolescents entre 2n i 4t de l'ESO.

Els ginecòlegs adverteixen que l'ús de tampons de forma continuada pot ser perjudicial per a la salut, a més de provocar la síndrome del xoc tòxic , una malaltia originada per dos tipus de bacteris, el Staphylococcus aureus i el Streptococcus pyogene, i que ha arribat a provocar que una jove nord-americà, el cas va ser molt rellevant, perdés una cama. Això sí, el trastorn és infreqüent.