Quantcast

García Revenga nega que supervisés Urdangarín per a la Casa Reial

L'exsecretari de les infantes Carlos García Revenga ha negat que la seva participació com a tresorer a l'Institut Nóos representés una supervisió per part de la Casa Reial , a la qual ni tan sols va informar de la creació d'una entitat en la qual ell es va integrar per "amistat" amb els llavors ducs de Palma.

"Jo no feia un pas en la meva vida sense consultar-ho al senyor García Revenga", va declarar el 2 de març Urdangarin per subratllar que tota la seva activitat professional comptava amb el suport de la Casa del Rei, una cosa que avui ha contradit l'antic secretari de la seva esposa, en afirmar que els projectes de Nóos constituïen "activitat privada".

en la seva compareixença com a testimoni davant el tribunal de l'Audiència de Palma que jutja el cas Nóos, García Revenga, que va arribar a estar imputat en la causa, ha indicat que quan es va crear l'Institut Nóos no va considerar que fos la seva responsabilitat informar la Casa Reial d'una qüestió particular aliena a les activitats de caràcter públic dels llavors ducs de Palma.

a més, ha assegurat que Urdangarin no havia de retre comptes davant la Casa Reial de les seves activitats professionals o mercantils i que no sap si, al marge que no estava obligat, ho va fer en alguna ocasió.

Ha posat èmfasi que quan Urdangarin va crear al costat de Diego Torres l'Institut Nóos en 2003 i li va demanar que formés part de la seva junta directiva es va sumar com a tresorer perquè la infanta Cristina assumís el paper més discret de vocal, però mai va tenir cap participació en la gestió de l'entitat i ni tan sols sabia que era una associació sense ànim de lucre.

García Revenga ha explicat que el marit de la infanta perseguia un "benefici social" amb l'activitat de l'Institut Nóos -que ha descrit com "una consultoria esportiva i ' think tank ' "-," tot i que també tenia, evidentment, la seva part lucrativa ".

" vaig ser tresorer de l'Institut Nóos però no vaig tenir cap intervenció més enllà d'algunes coses en les que va sol·licitar la meva ajuda do Iñaki " , ha declarat l'antic assessor de les infantes.

el testimoni ha detallat que quan va conèixer a Urdangarin el 1996 , li consultava "moltes coses" però amb el pas dels anys el marit de la infanta li preguntava menys perquè "tenia a gent més capacitada i més preparada per assessorar-", entre els quals ha citat a professors universitaris i empresaris que va conèixer durant la seva trajectòria.

Segons García Revenga, les seves intervencions en les activitats de Nóos es referien gairebé exclusivament a supervisió protocol·lària ia tasques de coordinació de les activitats oficials de l'agenda de la senyora Cristina i el seu marit.

"Em feia suficient garantia que estigués donya Cristina, que estigués don Iñaki, que estigués Diego Torres i que estigués don Marc Tejeiro ", ha afegit per justificar per què va acceptar integrar-se en Nóos sense informar-se sobre l'activitat que anava a desenvolupar. "No tenia responsabilitat i tampoc em van demanar mai res", ha insistit.

Va ??cessar en aquest càrrec el 2006 perquè l'hi va demanar de nou Urdangarin, qui li va dir que se n'anava, però no va preguntar les raons . "Sempre he tingut una relació una mica especial en tots els nivells. Una de les coses que he fet tota la meva vida a la Casa és que jo mai pregunto si no em diuen", ha argumentat.

García Revenga ha testificat que va saber més tard que la sortida d'Urdangarin de Nóos es va produir a instàncies de l'advocat assessor del rei Joan Carles José Manuel Romero i en coordinació amb el cap de la Casa del Rei, Alberto Aza.

< strong> Si no va ser informat llavors va ser perquè li "puenteaban", ha admès. "no sé per quina circumstància, però Alberto Aza, cap de la Casa de sa majestat el Rei, no tenia posada la seva confiança en mi o jo no vaig saber guanyar-me la seva confiança i no teníem una relació fluïda. M'imagino que Alberto Aza rebria les informacions pertinents i va parlar amb José Manuel Romero. i jo de totes aquestes coses no m'he assabentat ".

Sobre la empresa Aizoon, que comparteixen la infanta i Urdangarin al 50%, García Revenga ha explicat que va saber de la seva creació després que els ducs de Palma dissolguessin una altra entitat anterior, Namasté, en què participaven els seus dos fills grans i un company de treball de Urdangarin.

L'exsecretari de les infantes ha qualificat Aizoon com una "societat patrimonial" i ha dit que mai va saber que la senyora Cristina realitzés cap activitat vinculada a esta. A més ha negat haver tingut mai una targeta de crèdit associada a aquesta mercantil, com va dir la secretària d'Urdangarin, Julita Cuquerella quan va comparèixer davant el tribunal.