Quantcast

Espot diu que no hi ha cap xarxa de prostitució "implantada al país" i que la investigació a Andorra és embrionària

La investigació iniciada al país arran de la col·laboració amb la Guàrdia Civil espanyola i que ha suposat el desmantellament d'una xarxa que obligava a dones de nacionalitat xinesa a exercir la prostitució es troba en una «fase embrionària», tal com ha destacat el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, que ha afegit, a més a més, que no hi ha «cap indici que faci pensar» que hi ha cap xarxa «implantada a Andorra».

D'aquesta manera, el ministre ha afegit que la possible ramificació que podria tenir aquest cas, que ha suposat la detenció de 29 persones a diferents províncies espanyoles, pot venir pel fet que alguna d'aquestes persones vinguessin al Principat a prestar els seus serveis «puntualment» o bé que algun resident o ciutadà andorrà es desplacés a la Seu d'Urgell. De moment, no es descarta qualsevol tipus d'actuació policial arran d'aquesta investigació, tal com concreta Espot, i fins i tot hi podria haver alguna detenció.

El ministre ha destacat la col·laboració de la Policia andorrana en aquesta investigació i ha afegit que és una mostra de la «bona sintonia» que existeix entre els cossos policials dels dos països. La Guàrdia Civil va demanar la participació de la Policia andorrana per fer tasques de suport operatiu i com a observadors.