Quantcast

CM.- S'aprova una quota general d'immigració de 498 autoritzacions, un 35% més que el 2015

De la quota aprovada, 409 autoritzacions corresponen a permisos de residència i treball i 89 a permisos fronterers. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha explicat que si es justifica la necessitat d'ampliació, el nombre pot arribar a 652.

La quota també inclou noves autoritzacions per al sector de la restauració i hosteleria, amb 20 permisos per a recepcionistes d'hotel, 25 per a cuiners, 55 per a cambrers, 15 per a caps de cuina, i 15 per a governants. De fet, arran de les demandes fetes per aquest sector sobre la necessitat de disposar de mà d'obra, Espot s'ha mostrat «sorprès», perquè la quota aprovada «s'ha fet d'acord amb les converses mantingudes amb tots els sectors productius», i «malgrat que la Unió Hotelera parlava de la necessitat de 450 treballadors, de demandes efectives només en tenim una quarantena».

El ministre també ha indicat que, davant les declaracions del portaveu de la Unió Hotelera demanant que es puguin prorrogar els permisos temporals d'hivern, «aquesta mesura ja és possible» perquè es poden acollir a la quota prorrogable, tot i que cal tenir en compte que el salari mínim exigible durant l'estiu «és una mica superior». En aquest sentit, Espot s'ha mostrat convençut que aquest fet «va en la línia de les pròpies declaracions del senyor Julian quan va dir que no havíem de ser un destí 'low cost'». Així, el ministre considera que aquesta afirmació «exigeix que els treballadors estiguin raonablement ben remunerats».