Quantcast

Ordino convoca un concurs per a un projecte cultural al bosc de l'Esquella

El Comú d'Ordino ha obert un concurs d’idees per desenvolupar un projecte artístic al bosc de l’Esquella. La voluntat del Departament de Cultura del Comú d’Ordino és fer atractiu un espai natural a través de l’art, i que pugui tenir un interès turístic i s’identifiqui amb la parròquia. El territori comprèn la zona boscosa que va de Segudet al Coll d’Ordino. Des de la corporació recorden que el passat mes de febrer es va signar un conveni amb el quart d’Ordino per la cessió d’aquest terreny a deu anys, en el qual s’especificava que es portarien a terme activitats culturals lligades al territori.

El concurs que surt publicat aquest dimecres al BOPA és d’àmbit nacional i està obert a tots els artistes andorrans i residents a Andorra, que tenen un mes per presentar la idea, de fet, segons informen des del Comú, fins al 20 de maig. El bosc artístic formarà part d’un projecte turístic i cultural, que ha de fer referència explícita a un aspecte cultural, tradicional o natural de la parròquia i s’haurà d’integrar al bosc. Una part del projecte haurà d’estar relacionada amb la llegenda del tió. El projecte del bosc artístic s’haurà de realitzar en dos fases, la primera durant l’any 2016 i la segona el 2017.

El projecte escollit rebrà un primer premi de 1.000 euros i serà proposat per a la seva realització. S’atorgarà un segon premi de 500 euros, si el jurat ho troba oportú. El Comú d’Ordino portarà a terme la realització del projecte que no podrà superar l’import de 10.000 euros. L’artista seleccionat haurà de realitzar l’obra en un termini màxim de 5 mesos.