Quantcast

El Govern no permetrà més retallades socials

La portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté , ha assegurat que l'executiu no retallarà prestacions socials dins dels pressupostos per a aquest exercici que ara mateix s'estan redactant.

Aquests pressupostos necessiten el b eneplácito dels 10 diputats de la CUP p er a que puguin ser finalment aprovats i canalitzats posteriorment per l'executiu que presideix Carles Puigdemont.

els representants de la formació anticapitalista advirtiero na Junts pel sí que no donarien suport a uns pressupostos que laceraran la situació de les famílies que més estan padecie ndo la crisi.

Munté ha criticat al president del grup parlamentari del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, qui ha informat que el Govern de la Generalitat ha presentat al Ministeri d'Hisenda un pla de retallades. La portaveu li ha restat trascende ncia a aquest presumpte ajust pressupostari insinuant valoracions partidistes i estratègiques en els dirigents de l'oposició, especialment en García Albiol.

Munté s'ha mostrat contrariada per les pressions de la CUP que pretén accelerar el procés de desconnexió amb Espanya. Per a la portaveu de l'ex ecutivo català no és de rebut haver de passar una revàlida cada 15 dies sobre el compromís amb el full de ruta secessionista.

Pel Govern de la Generalitat el més rellevant de la seva acció política i s la voluntat de finalitzar amb la independència però sense haver de justificar periòdicament als socis sobiranistes de la CUP cadascuna de les actuacions que es duen a terme.

Munté ha insistit que de cap manera veu pel · guir el pacte parlamentari amb la formació d'extrema esquerra i ha subratllat que res pensar que es vagi a esfondrar perquè el futur polític el comparteixen les diferents formacions que advoquen per la independència. < / strong>

el Govern de la Generalitat de Catalunya confia que les fo afirmacions polítiques d'àmbit estatal s'adonin que el referèndum és l'única solució al conflicte de Catalunya amb Espanya. En aquest sentit, espera un gest tant del president en funcions Mariano Rajoy com del primer secretari del PSOE Pedro Sánchez.