Quantcast

Els castellers d'Andorra i Xile actuaran conjuntament per Sant Jordi

Dissabte, es podrà seguir via 'streaming' l’actuació conjunta entre Andorra i Xile mitjançant una pantalla gegant que comptarà amb els castellers d'Andorra, els de Caldes de Montbui i els castellers de Lo Prado de Santiago de Xile. Per a aquesta actuació, la colla local comptarà amb el suport i l’ajut dels Marrecs de Salt. “Som els primers que ho fem i Andorra quedarà a la història, esperem que això obri altres possibilitats a les altres colles” ha dit Juli Peña, president de la colla castellera d'Andorra que, a més, ha assegurat que  “el món casteller estarà atent a aquesta actuació”. 

Marcos Lara, responsable de la colla xilena ha situat l’actuació d’aquest proper dissabte com una de les més potents de la temporada “la invitació la vam trobar un repte, penseu que nosaltres tenim dues temporades: de març a maig, i d’agost a desembre, i aquesta actuació ens agafa a principi de temporada”. Per aquest motiu, els castellers de Lo Prado sortiran a l'assalt d'un dels castells que més se’ls resisteix: el quatre de set. L’actuació habitual dels xilens és el pilar de cinc, la torre de sis, el tres de set i el quatre de sis, però en aquesta ocasió, el cap de colla vol afrontar la que ha qualificat com la bèstia negra de la colla. Per part de la colla local, es faran la torre de sis, el cinc de sis i el tres de sis, castells habituals. “Estem treballant per anar a més però s’ha de donar seguretat i confiança per avançar amb altres castells”. 

Segons Juli Peña, president de la colla castellera d’Andorra la dificultat de poder comptar amb una actuació conjunta amb els castellers i traslladar des de Xile almenys 150 castellers, va fer pensar a la colla que dins els actes de la capital de la cultura iberoamericana es podria fer via 'streaming'.
 
Altres activitats
Els actes de Sant Jordi a Andorra s'avancen a la nit anterior el divendres 22 d’abril, amb un recital de poesia i cançó de poetes llatinoamericans a càrrec de Sandra Reder, organitzat per l’àrea de Biblioteques del Govern d’Andorra. L'endemà, el centre serà la Plaça del Poble on durant tot el dia hi haurà 42 parades, 26 de llibres i 15 de roses, mentre que  Ràdio Nacional d'Andorra emetrà un programa en directe.  Després de la inauguració de l'espai de parades a la Plaça del poble, els alumnes de l’institut de música La Llacuna oferirà una actuació, que també comptarà amb l'esbart dansaire d’Andorra la Vella.