Quantcast

Presó incondicional per a Bernad i Pineda per extorsió

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha decretat presó incondicional i sense fiança per als màxims responsables de Mans Netes i Ausbanc, Miguel Bernad i Luis Pineda , detinguts el divendres acusats d'extorsionar bancs a canvi de publicitat o de retirar acusacions.

Pedraz també ha pres declaració a tres arrestats més, als quals ha deixat en llibertat amb compareixences quinzenals al jutjat, retirada del passaport i prohibició de sortir d'Espanya. Es tracta de tresorer d'Ausbanc, Alfonso Gil Solé; l'adjunt al president d'Ausbanc, Ángel Garay Echeverría, i el director de Comunicació de Mans Netes, Francisco Castro Villacañas.

A Bernad li imputa els delictes d'extorsió, amenaces i pertinença a organització criminal < / strong>, ja Pineda els mateixos més estafa, administració deslleial i frau de les subvencions.