Quantcast

La Fiscalia demana presó incondicional per als presidents d'Ausbanc i Mans Netes

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat presó incondicional i sense fiança per als respectius màxims responsables de Mans Netes i Ausbanc, Miguel Bernard i Luis Pineda , detinguts divendres per extorsionar suposadament a bancs a canvi de publicitat o de retirar acusacions.

El fiscal Daniel Campos ha fet aquesta petició al jutge Santiago Pedraz després de prendre declaració a tots dos, els dos primers a passar aquest matí a disposició judicial, i aquesta tarda el magistrat decidirà si acorda el seu ingrés a la presó incondicional , han informat fonts jurídiques.

També ha comparegut ja davant del jutge l'adjunt al president d'Ausbanc, àngel Garay Echeverría, que ha quedat en llibertat amb retirada de passaport, tal com ha demanat el fiscal.

a més de Bernard, Pineda i Garay, també han estat interrogats el director de Comunicació de mans Netes, Francisco Castro Villacañas, i el tresorer d'Ausbanc, Alfonso Gil Solé

Els cinc han estat conduïts a l'Audiència Nacional des del complex policial de Moratalaz, en el qual han estat arrestats tot el cap de setmana , a les 06.30 hores, donat que a aquestes hores vencia el termini de detenció, i des de llavors han esperat el seu torn de declarar als calabossos del tribunal.

en el marc de l'anomenada operació Nelson van ser detingudes divendres onze persones i dissabte la Policia Nacional va detenir tres per la seva suposada implicació en la trama d'extorsió de les organitzacions Ausbanc i Mans Netes.

Aquests tres últims arrestats van quedar en llibertat posteriorment al costat d'altres sis dels detinguts divendres, i els nou segueixen subjectes a la causa en qualitat d'investigats amb l'advertiment que poden ser citats pel jutge.

Les dues organitzacions estan sent investigades per haver teixit suposadament una xarxa d'extorsió a bancs a canvi de donar-los publicitat favorable i de retirar acusacions en què es personava el sindicat, com va ser el cas de la infanta Cristina, quan suposadament van arribar a demanar 3 milions d'euros a dues entitats per deixar d'acusar-en el cas Nóos.

Bernad i Pineda, que es coneixen des de la seva joventut, haurien col·laborat en aquestes pràctiques fraudulentes que va començar practicant Ausbanc, una associació que afirma tenir com a objectiu la protecció dels consumidors davant els bancs.

Les investigacions apunten que diferents entitats bancàries -quatre han denunciat els fets- eren extorsionades i pagaven diners a Ausbanc en concepte de publicitat en les seves publicacions, quan en realitat el que es garantia amb aquests pagaments era que l'organització parlés bé d'elles, no interferís en els seus consells d'administració i retirés acusacions en processos judicials.

Entre aquestes extorsions estaria el presumpte xantatge a la Caixa i al Banc Sabadell, als quals s'hauria sol·licitat un total de 3 milions d'euros perquè Mans Netes retirés la seva acusació contra la infanta Cristina , l'única que s'exerceix contra ella en el cas Nóos.

Els advocats de la infanta Cristina van reconèixer divendres que va existir una conversa que, tant en l'àmbit professional com deontològic, els incomodava i que van posar en coneixement de les autoritats judicials i de la Policia. < / p>

la policia creu que les dues organitzacions treballaven de manera coordinada i no eren realment associacions sense ànim de lucre, sinó que el seu objectiu era obtenir beneficis per als seus dirigents, per al que utilitzaven com a pantalla la protecció dels consumidors i les iniciatives judicials.

de fet, una de les entitats bancàries va arribar a pagar al voltant d'un milió d'euros en un any en concepte de publicitat , quan en realitat aquests pagaments responien a un xantatge.

la Policia va detenir en aquesta operació el divendres a onze persones i el dissabte la Policia Nacional va detenir tres; a més, es van practicar sis escorcolls, incloent les seus de les dues entitats.