Quantcast

L'Assemblea Nacional descentralitzarà la Diada l'11 de setembre

L'Assemblea Nacional de Catalunya ha acceptat que se celebri un referèndum a Catalunya perquè els ciutadans decideixin sobre el futur polític o sempre que amb aquesta iniciativa no es bloquegi el procés cap a la independència que, fa tres mesos, ha iniciat el Govern de la Generalitat amb el suport d'una àmplia majoria de diputats secessionistes al Parlament.

les bases d'aquesta entitat sobiranista que, al costat de Òmnium Cultural, ha impulsat les multitudinàries manifestacions per la independència a en els últims cinc anys, han esmenat la plana a l'adreça assegurant que és partidària de la unitat política però en ni ngún cas de forçar una candidatura unitària en unes futures eleccions.

Els militants de l'ANC no creuen que sigui imprescindible que CDC i ERC uneixin esforços en una sola llista en cas que a Espanya es repeteixin est i estiu les eleccions. Per als independentistes la millor forma d'optimitzar les proclames secessionistes és arbitrar un únic discurs i que no es succeeixin discursos o proclames que confonguin a l'opinió pública.

Sobre la celebració de la Diada Nacional de Catalunya d'aquest any l'Assemblea Nacional ha rebutjat intentar batre rècords d'altres anys amb una altra gran m anifestació a Barcelona. Contràriament, s'ha decidit una convocatòria que comptarà amb zinc o actes, quatre d'ells descentralitzats i simultanis i un cinquè que tindrà a la capital catalana com a escenari.

L'Assemblea espera que la manifestació < strong> de Barcelona tingui una enorme difusió internacional com ha passat des del 2010. la direcció de l'entitat creu que aquest serà el punt de partida del procés constituent de la República Catalana

l'Assemblea Nacional de Catalunya ha as egurado que no té por de desobeir l'Estat i, en canvi, sí que cal complir amb el mandat que va sortir de les urnes el passat 27 de setembre.

en les properes setmanes, l'entitat anunciarà els actes que ha previst per donar suport als polítics imputats per posar les urnes en la jornada va participar ativa del 9N.