Quantcast

Puigdemont reitera la necessitat del referèndum vinculant a Catalunya

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha assegurat que de cap manera són incompatibles votar la reforma de la Constitució com insten el PSOE i el PSC i votar el referèndum d'autodeterminació vinculant com va passar a Escòcia i al Quebec després d'un pacte entre els executius.

En aquesta direcció, Puigdemont ha afegit que votar sí al líder del PSOE perquè va ser ra investit passaria per concretar la negociació d'una consulta vinculant entre els ciutadans catalans

Sobre la imminent reunió amb el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, el president de la Generalitat ha expressat que només pot hab er un acord amb M adrid per resoldre la situació. Per aquest motiu, Puigdemont traslladarà, també a Rajoy, la necessitat de la consulta.

Puigdemont ha explicat que en aquest mana to no hi haurà declaració unilateral d'independència i que, en un any, confia en seure en una taula de negociació amb representants del Govern d'Espanya.

El president de la Generalitat s'ha mostrat convençut de poder aprovar els pressupostos d'aquest any però ha matisat que, sota cap concepte, oferirà un xec en blanc a la CUP. Puigdemont ha detallat que l'acord amb la formació anticapitalista és sòlid i que els seus diputats compliran la paraula i els pactes subscrits quan els seus vots van servir per desbloquejar el nus en què va viure Catalunya abans de la seva investidura.

< p> El president ha recordat que la possibilitats d que hi hagi eleccions a Catalunya només depèn d'ell i, en aquesta línia, si dóna per finalitzada la tasca que ha iniciat fa tres mesos pot lliurar la torxa del relleu a una altra persona.

quant al retorn d'Artur Mas, Puigdemont ha expue sto que l'expresident té legitimitat per fer-ho i que només depèn d'ell tornar a presentar si e s el seu desig