Quantcast

De quin color veus aquests cors?

Les il·lusions òptiques estan cada vegada més de moda. Exemple d'això és la d'aquests corazone s, que s'ha fet viral a les xarxes socials.

A la imatge, que tants maldecaps està donant a la xarxa, podem veure una sèrie de cors amb un fons de ratlles verticals.

Segurament veus dos tipus de cor diferents … Un to morat i un altre ataronjat , oi? No obstant això, això no fa més que demostrar el fàcil que és que el nostre cervell ens enganyi, ja que en realitat els dos cors són del mateix color: morats.

Així ho demostra un vídeo del canal de Youtube científic Bite Size Psych , en el qual s'explica la importància que té el context en la percepció de la realitat. I és que, les ratlles verticals ens enganyen i fan que vegem els cors de dos colors diferents. No obstant això, a l'eliminar-les de la imatge, es pot veure a la perfecció que tots els cors són morats.

"Les barres blaves del primer tipus de cors fa que semblin morats, mentre que les barres verdes dels segons fan que semblin de color taronja. Això ens dóna una pista vital per al funcionament de la nostra visió ", expliquen al vídeo.