Quantcast

'Fora complexos per imperfectes', l'última col·laboració de Moderna de Poble i Lucía Taboada

Moderna de Poble ens confessa en una entrevista telefònica que és baixeta. Mesura 1,58. Durant molt de temps, sobretot en l'adolescència, la seva baixa estatura la acomplejaba. També la grandària dels seus pits. " Ara penso que què destorb tenir un pechazo, quin mal d'esquena! ".

Els nostres complexos van variant amb l'edat, però tots hem tingut l'experiència de obsessionar-nos amb alguna part del nostre cos. També Lucía Taboada, l'autora juntament amb Moderna de Poble de 'Fora Complexos per imperfectes': " Sempre he tingut complex de pell blanca. A l'estiu sempre bé algú a dir-me què blanca estic. Abans em passava hores al sol i sempre em cremava. Ara me fa ".

El pes, els pèls, l'alimentació … Moderna de Poble i Lucía Taboada revisen en clau d'humor les coses que ens obsessionen, especialment a les dones, i ens conviden a relativitzar i rerírnos: " Sempre hi haurà alguna cosa amb el que ens autotorturemos ", observa Taboada. En aquest sentit, recorda que hi va haver un temps en què, al contrari de la majoria de les dones, elles veia més prima del normal. Tenia una amiga amb el mateix problema que feia servir dos pantalons, un sobre l'altre, per aparentar més volum. Pels nostres complexos fem moltes coses absurdes … " Penses que s'estan fixant en tu, però a la gent li és igual. La nostra veu interior és més cruel que els altres ".

Es tracta d'un problema que ens afecta especialment a les dones . Per molt que es trenquin estereotips i que tractem de deixar enrere l'objectiu de convertir-nos en 'Superwoman'. Ens pot la pressió social. I són moltes les coses que encara resta per canviar, com els mitjans de comunicació: " Donaria més representació a dones que no siguin pibones". Falten referents de dones que triomfin sense ser guapes ", apunta Moderna de Poble.

Lucia Taboada carrega les tintes en el món de la publicitat i de la moda." El concepte 'amb moltes corbes' que ara estan llançant moltes marques em sembla nociu perquè no acaben d'oferir el mateix. Són productes més lletjos i que tendeixen a tapar. Potser 01:00 amb una talla 44 no vol tapar-se!

UN LLIBRE PRÀCTIC

'Fora complexos per imperfectes' és una guia il·lustrada, un pla de 21 dies que inclou exercicis per millorar l'autoestima, consells d'estil, llistes de súper aliments, trucs per estar estupenda i molt sentit de l'humor. Les autores admeten que cadascú farà servir 21 dies o 35, o el convencerà més un consell que un altre, però esperen que a totes els resulti útil. " A mi m'agrada molt el menú setmanal. Jo sóc molt desastre per a la per a la cuina i quan m'ho va passar Lucía em va encantar ", diu Moderna de Poble. Lucía Taboada, per la seva banda, se sent identificada amb la psicòloga quan parla d'aquesta horrible propensió que tenim a comparar-nos.

Taboada creu que Internet i les xarxes socials amb el seu "felicisme" ens han fet un flac favor. " Conec gent que puja fotos diàriament. S'han tornat socioadictos. Sempre estem buscant l'aprovació externa" . I afegeix: " No puges un selfie per veure't tu. Sinó perquè et vegin els altres ". Perquè et vegin i li donin al 'M'agrada'.