Quantcast

Més participació en la consulta de Podem que en la del PSOE sobre la seva possible acord

Un total de 149.513 inscrits de Podem, el 37% dels 393.538 que estaven cridats a votar, han participat en la consulta que el partit morat va posar en marxa entre dijous i aquest dissabte per fixar la seva postura en la recta final de les negociacions per formar govern .

Aquests votants representen, però, el 72% del cens de simpatitzants "actius" -un total de 204.906- que Podem comptabilitza ara amb l'objectiu de conèixer la participació "sobre una base real" , segons va explicar el partit morat; una xifra que ha calculat sumant els inscrits que han entrat a la web de participació durant l'últim any i els que han participat en aquesta votació.

La direcció de Podem, que s i ha bolcat a cridar a la participació a través de vídeos i missatges a les xarxes socials , planteja als seus inscrits dues preguntes a les que han de respondre sí o no: "Vols un govern basat en el pacte de Rivera i Sánchez? " i " Estàs d'acord amb la proposta de govern de canvi que defensa Podem, En comú i En Marea? ".

Encara que els resultats del referèndum no es coneixeran fins dilluns en roda de premsa encapçalada pel secretari d'Organització, Pablo Echenique, l'equip d'Esglésies ja s'ha mostrat satisfet i compara els seus més de 140.000 participants amb els 96.000 que van votar a la consulta del PSOE el febrer passat sobre el seu acord amb Ciutadans.