Quantcast

Soria deixa sense esperança de 'gran coalició' a Mariano Rajoy

En l'última aparició del President en funcions, Mariano Rajoy, en un acte de partit a Saragossa aquest dissabte no hi va haver ni una sola al·lusió directa a l'últim cas que ha tornat a tocar al PP. Ni una vegada va sortir el nom de José Manuel Soria. Sembla que la consigna oficial davant unes eleccions que ja es donen per segures és oblidar que un ministre ha hagut de dimitir no se sap si per tenir empreses offshore en paradisos fiscals o per haver mentit, o per les dues coses. Per entre l'últim cas de corrupció al PP, el de l'alcalde de Granada, i les empreses opaques de Sòria s'han sepultat les escassíssimes possibilitats que encara pogués haver perquè Rajoy fos president pactant amb el PSOE.

la por ara al PP és que el cas Soria pugui afavorir, a última hora, un pacte d'esquerra , i més encara que faci efecte en el seu electorat, en aquests votants que no van confiar en ells el 20-d i que ara estaven disposats a votar-los per evitar un govern d'esquerres, tal com explica Carmen del Riego a La Vanguardia.

Rajoy sempre ha repetit que cap cas de corrupció li tocava a ell directament oa persones de la seva màxima confiança. La corrupció no estava instal·lada gen el seu consell de ministres o entre els seus assessors de Moncloa. Però ja no pot sostenir això de cap manera. Ara el més que pot fer és intentar que les files no es trenquin, marxar units. El PP intentarà recuperar el crèdit perdut en una setmana. Ja saben el que diran les enquestes. Ahir a Saragossa la foto era la de la unió, amb un Rajoy acompanyat per Cospedal; els vicesecretaris Andrea Levy, Pablo Casado i Javier Maroto; els ministres Iñigo Méndez de Vigo i Fátima Báñez; la presidenta del PP d'Aragó, Luisa Fernanda Rudí; i també el president del Senat, Pío García Escudero; el que ho va ser del Congrés, Jesús Posada; i els portaveus a les dues cambres, Rafael Hernando i José Manuel Barreiro.

Amb aquest panorama poc favorable, Rajoy va fer una última crida a Sánchez per una gran coalició que formi un govern < em> "estable, seriós i que generi confiança dins i fora" . Una crida que semblava més aviat feta a futur, per després de les noves eleccions, en un intent d'alertar els ciutadans sobre " l'amalgama d'esquerra" que suposa l'altra alternativa, que seria "letal per Espanya "i que Sánchez tractarà d'aconseguir fins a l'últim segon " en una actitud mendicant " que només serviria per investir el líder socialista, " però no per tenir el govern que Espanya necessita per donar estabilitat política, un mínim de coherència i que generi confiança dins i fora d'Espanya ". La gran coalició que el PP propugna, per contra, sí que oferiria tot això, més un govern "seriós, estable i que tingui objectius clars".

Amb aquest govern, recolzat per el PP i el PSOE, i amb la incorporació de partits moderats com Ciutadans, Rajoy creu que es podrien donar els missatges que volen els espanyols . Creu el president en funcions, pensant en les eleccions, que aquests quatre mesos han servit perquè la gent ja pugui tenir les coses més clares, i poder veure que "això no és un espectacle, que quan es parla de temes que afecten la gent, cal prendre-s'ho seriosament ". I una altra lliçons que han d'extreure els ciutadans: "Al govern no es va a aprendre s'arriba après" .