Quantcast

Una mostra de cultura popular clou els actes de la VIII Trobada de fallaires dels Pirineus

La plaça del Consell General ha acollit aquest diumenge al matí una mostra de balls populars a càrrec dels esbarts d'Andorra i de la Gresca Gegantera, que ha servit per tancar la VIII Trobada de fallaires dels Pirineus. El president de l'Associació de Fallaires d'Andorra la Vella, Xavi Sànchez, ha fet una valoració positiva de la trobada -la primera després que la Unesco declarés aquesta festa patrimoni de la humanitat-, que ha comptat amb una bona assistència per part de la comunitat fallaire. Sánchez ha qualificat la reunió tècnica d'aquest dissabte de «molt profitosa», ja que ha servit per posar les bases per a crear una associació internacional i per seguir amb l'objectiu de salvaguardar la festa.

La taula rodona d'aquest dissabte a la tarda també ha servit per copsar els dubtes, les opinions i les experiències d'altres festes declarades patrimoni de la humanitat. Segons Sánchez, un dels principals dubtes és si la festa pot sortir-se de mare arran de la declaració de la Unesco, i considera que això dependrà molt de cada festa del foc i les seves peculiaritats.