Quantcast

Més disturbis a París que se sumen a la 'Nit en peu' contra la reforma laboral d'Hollande

França està crispada arran de les convocatòries populars contres la reformes econòmiques que ha anunciat l'Executiu del socialista François Hollande. Els enfrontaments van començar sobre la 01.30 hora local (00.30 GMT), quan un centenar de joves es van enfrontar a les forces antiavalots mentre al voltant de 3.000 persones es concentraven de manera pacífica en aquest moviment nascut a imatge dels ' indignats 'espanyols del 15-M.

els esvalotadors van llançar llambordes i ampolles a la policia, que va respondre amb l'ús de gasos lacrimògens, el que va obligar a la evacuació dels manifestants pacífics a la plaça de la República.

El centenar de violents va ser desplaçat pels antiavalots cap als barris de l'est de la capital francesa, on finalment van acabar els disturbis després actes de vandalisme en diversos comerços . Quatre agents de policia van resultar ferits lleus, segons les forces de seguretat.

El ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, va assegurar ahir, divendres, abans del nou brot de disturbis, que els autors d'actes violents al marge de la "Nit en peu" serien "incansablement detinguts i perseguits" , i alhora ha assenyalat que 151 policies han resultat ferits des de l'inici de les manifestacions. < / p>

el moviment va començar el passat 31 de març, quan els participants en una gran manifestació contra la reforma laboral que prepara el Govern del president François Hollande van ser cridats a passar la nit a la plaça de la República.

Des de llavors, el moviment ha evolucionat i les seves reivindicacions ja no es resumeixen a l'oposició a aquest text, l'última gran reforma del mandat d'Hollande.

a més, la 'Nuit Debout' s'ha estès a altres ciutats del país i en unes 200 s'han organitzat assegudes nocturnes replicant el moviment parisenc, que molts comparen amb el 15-M de la Porta del Sol de Madrid de 2011.