Quantcast

Espanya, fora de l'Eurobasket 2017 per la seva col·laboració amb l'Eurolliga

En una missiva enviada a la federació espanyola, la màxima autoritat del bàsquet a Europa s'anuncia "la pèrdua dels drets de participar en les competicions sènior masculines de seleccions organitzades per FIBA ??Europa, com l'Eurobasket 2017 per no haver actuat contra els comportaments abusius de l'Eurolliga cap als clubs i lligues ".

A més d'Espanya, es veuen afectades per aquesta decisió els combinats de Eslovènia, Croàcia, Sèrbia, Montenegro, Macedònia, Rússia, Espanya, Bòsnia i Hercegovina, Lituània, Itàlia, Grècia, Israel, Polònia i Turquia.

Entre la FIBA ??i l'Eurolliga hi ha una guerra oberta per l'anomenada Basketball Champions League , la nova competició continental que va ser presentada el passat mes a París.

el curiós del cas és que malgrat que molts equips de l'ACB han signat amb l'Eurolliga i Eurocup per 2017, no ho ha fet la Federació Espanyola de Bàsquet, que és la que s'ha vist perjudicada per la decisió de la FIBA.

Però tot no queda aquí, ja que Espanya, actual campiona d' Europa, s i podria quedar també sense disputar els Jocs Olímpics de Rio si FIBA ??Europa troba suport de l'entitat a nivell mundial. I és que FIBA ??Europa ha demanat que es repeteixin els sortejos dels tres grups del Preolímpic exluyendo a les seleccions implicades. Això afectaria també a Espanya, que podria veure fora de la cita olímpica.